Home

Informator o radu

info

Preuzmite naš informator o radu
za 2010 godinu:

icon-wordLatinična verzija
icon-wordЋирилична верзија

Informator o radu, 2011 godina:
icon-wordLatinična verzija
icon-wordЋирилична верзија

Informator o radu, 2012 godina:
icon-wordLatinična verzija
icon-wordЋирилична верзија 


 

Izveštaj o radu za 2012 godinu
icon-wordLatinična verzija
icon-wordЋирилична верзија 


icon-wordPlan i program rada za 2013.

 

Dom za stara lica PDF Štampa El. pošta

DOM ZA STARA LICA

Opšti cilj ovog projekta je rešavanje problematike trajnog zbrinjavanja starih osoba kojima je neophodan institucionalni smeštaj u gradu Novom Pazaru i susednim opštinama.

Domsko odeljenje za odrasle i starije “Novi Pazar”  je ustanova socijalne zastite koja je namenjena socijalno- zdravstvenoj zaštiti starih lica, sa očuvanim psiho- fizičkim sposobnostima. Socijalna zaštita starih lica je kompleksan problem svakog društva. Kao rezultat prepoznavanja takvog problema, u Novom Pazaru je, u cilju kvalitetne socijalizacije najstarijih članova zajednice, izgrađen Dom  za  stare. Ukupna površina doma iznosi 3.222 m2, a kapacitet je 80 mesta.

Dom  je   izgradjen  na inicijativu  Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, grada Novog Pazara i  Centra za socijalni rad. Sredstva su obezbedili Ministarstvo  rada,zapošljavanja i socijalne politike, NIP i Grad Novi Pazar.

Dom se nalazi u naselju Erozija, udaljen od gradske gužve i buke, okružen zelenilom tako da naši korisnici mogu svoje slobodno vreme iskoristiti za rekreaciju ili društvene igre. 

Takođe, dom pruža sve uslove za normalan život i kod nas  sve mora da bude funkcionalno, prijatno i namenjeno svakodnevnim aktivnostima. Organizovane sadnje baštenskog cveća i druge kreativne aktivnosti u prirodi, proslave rodjendana, godišnjica i drugih značajnih datuma, druženje uz  zabavne igre kao što su šah, domine, karte i drugo, čitanje poezije i romana, druženje sa decom u saradnji sa lokalnim vrtićima, zabava uz prisustvo animatora kao i drugih aktivnosti po želji i izboru, sa osvrtom na individualne afinitete korisnika u zavisnosti od starosne dobi i intelektualnog nivoa, redovni izleti do značajnih kulturoloških lokacija u i van grada, sa obezbeđenim grupnim prevozom.Sa početkom rada doma biće obezbeđen stalni stručni i medicinski nadzor lekara, sestara i negovateljica.

U narednom periodu ce se raditi intenzivno na nabavci potrebne opreme koja nedostaje kako bi ustanova nesmetano mogla da počne sa radom.Takođe u narednom periodu ce se raditi na informisanju građana i potencijalnih korisnika o uslovima boravka i uslugama koje pruža naša ustanova.U nekom sledećem periodu radicemo na popunjavanju svih smeštajnih kapaciteta  i obezbeđivanju kompletne opreme, kako bi ustanova bila u stanju da rentabilno ekonomski posluje.

Isto tako  neophodno je umrežavanje socijalnih aktera na rešavanju problema smeštaja starih osoba, prevencija smeštaja kroz edukativno delovanje i podizanje svesti javnosti o problemima starih osoba.

 

 
© 2018 Centar za socijalni rad Novi Pazar. Sva prava zadržana.
Joomla! je Slobodan softver objavljen pod GNU/GPL Licencom.
 

Geronotloški centar

   
- DOM ZA STARA LICA -

Veze

CENTAR

Dokumentacija


Dokumentacija potrebna za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite.

Novčana socijalna pomoć
Smeštaj
Hraniteljstvo
Tuđa nega
Uvećani dodatak TN
Uverenje o zajedničkom domaćinstvu
Pravilnik o nabavkama